портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мінветеранів, «Повернись живим», Торгово-промислова палата та Асоціація підприємців-ветеранів АТО спільно розвиватимуть ветеранське підприємництво в Україні

опубліковано 22 липня 2021 року 13:13

Сьогодні, 22 липня, у Києві Міністерство у справах ветеранів України, ГО «Повернись живим», Торгово-промислова палата України та ГО «Асоціація підприємців-ветеранів АТО» підписали чотиристоронній Меморандум про співпрацю.

Його мета – взаємодія та співробітництво для практичної реалізації заходів, спрямованих на розвиток ветеранського підприємництва в Україні.

Підписання меморандуму відбулося під час форуму «Ветерани. Бізнес. Нові можливості», який організований Мінветеранів та проходить у київському ветеранському просторі Veteran Hub.

Захід спрямований на ветеранів та членів їхніх родин, які вже мають бізнес або тільки планують займатися власною справою, та громадські організації, що працюють у темі ветеранського бізнесу.

«Ми ламаємо існуючі стереотипи та хочемо змінити підхід до сприйняття ветеранів, – заявила під час форуму Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. – Учасники бойових дій не мають розглядатися лише як пільгоорієнтована категорія людей. Українські ветерани – це активні члени суспільства, які розвивають власну справу та рухають світ. А ми зі свого боку готові їх підтримати».

За словами керівника благодійного фонду «Повернись живим» Тараса Чмута, з квітня, коли фонд спільно з Мінветеранів провів форум з просування ветеранського бізнесу, вже є значні практичні результати у цьому питанні. 

«Загалом на сьогодні ми бачимо хорошу тенденцію відносно того, як і Мінветеранів та всі зацікавлені сторони просувають програми і політики реінтеграції повернення ветеранів до мирного життя через спорт, бізнес та інші галузі. Хочу сказати, що вже наприкінці серпня відбудеться найбільший ветерансько-волонтерський форум, на якому буде анонсовано багато змін для ветеранського середовища», – наголосив Тарас Чмут. 

Впевненість у тому, що саме ветерани мають формувати позитивні зміни у своєму середовищі, висловив голова громадської організації «Асоціація підприємців-ветеранів АТО» Сергій Позняк.

«Ми, ветерани-підприємці, – стейкхолдери формування позитивного іміджу та його посилення. Ми допоможемо нашим побратимам та посестрам реінтегруватися у суспільстві. Але не треба думати, що це – преференції для ветеранів. Ні, це – «бойові завдання», які ми маємо виконувати», – підкреслив Сергій Позняк.

Своєю чергою Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков зазначив, що ветерани завжди можуть розраховувати на допомогу організації.

«Торгово-промислова палата України з великою радістю готова підтримати ветеранів як з точки зору соціальної відповідальності, так і у питанні розробки програми менторства. Для нас важливо приєднатися до цього проєкту – чотиристороннього Меморандуму про співпрацю. За ветеранами – майбутнє України, яку вони вже зуміли відстояти на війні. Ми тут завдяки вам. Ви нічого не боїтеся, а бізнес любить сильних та сміливих людей. Торгово-промислова палата має бути поруч із ветеранами, які хочуть почати власну справу, виходити на зовнішні ринки та рухатися вперед. Ми плануємо брати найкращі приклади США та Європи та реалізовувати їх в Україні», – наголосив Геннадій Чижиков.

Меморандум про співпрацю, який був підписаний 22 липня, зокрема, передбачає проведення досліджень і аналізу актуальних проблем становлення ветеранського підприємництва, підготовку на їх основі рекомендацій, проведення спільних заходів із залученням представників експертного середовища, спрямованих на вироблення підходів і механізмів, метою яких є становлення і розвитку ветеранського підприємництва у форматі робочих зустрічей, круглих столів, семінарів, тренінгів, тематичних конференцій, публічних дискусій тощо. Також сторони домовилися про проведення інформаційних та інших заходів, спрямованих на підтримку населенням України заходів державної політики у сфері підтримки та розвитку ветеранського підприємництва.

Меморандум набирає чинності з дати його підписання та діє безстроково.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux