Мінветеранів, Мінцифри та ГО «Зелена смуга» презентували освітній серіал для Захисників

Українські ветерани відтепер зможуть проходити профорієнтацію онлайн. На порталі Дія.Цифрова освіта з`явився освітній серіал, який допоможе військовим змінити професію та знайти роботу після закінчення служби.

Презентація проєкту, який створено ГО «Зелена Смуга» у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством у справах ветеранів України, компанією INDIGO Tech Recruiters, Work.ua, за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, відбулася 18 січня в Будинку Уряду.

Участь у презентації взяли заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко, керівник проєкту Дія.Цифрова освіта Руслана Коренчук, голова громадської організації «Зелена Смуга» Олександр Куклишин, керівник експертної групи екстреної та первинної медичної допомоги МОЗ України, учасник бойових дій, хірург 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Олександр Данилюк, психолог і спеціаліст з профорієнтації Ганна Різніченко.

Освітній курс дозволить ветеранам АТО/ООС розібратися в головних інструментах ефективної профорієнтації, складання резюме, правильного пошуку роботи, підготовки до співбесіди та успішного її проходження.

Олексій Ілляшенко наголосив, що держава має завчасно готувати фундамент для успішної реалізації Захисників у мирному житті.

«У цьому і є філософія системи переходу від військової професії до цивільного життя, – розповів заступник міністра у справах ветеранів. –  Наразі Мінветеранів розробляє цю систему спільно з іншими відомствами та міжнародними партнерами. До відповідної робочої групи увійшли представники сектору безпеки і оборони України, органів соціального захисту, а також посольств США, Великої Британії, Австралії та Офісу НАТО в Україні. Згідно з цією системою, ще до звільнення військовослужбовець почне отримувати відповідні консультації та готуватися до отримання нової спеціальності».


Голова ГО «Зелена Смуга» Олександр Куклишин відзначив важливість створення подібних онлайн-проєктів, адже чимало Захисників і Захисниць мешкають у невеличких населених пунктах і мають менше можливостей.

«Чудовий приклад – цей освітній серіал, який ми розробили спільно з Мінветеранів і Мінцифри. Він дозволить ветеранам отримати доступ до знань щодо профорієнтації, написання резюме і правильного пошуку роботи, – зазначив Олександр Куклишин. – А ще, окрім працевлаштування, необхідно допомагати у питаннях ментального здоров`я учасників бойових дій, тож цей пункт також включений до нашого освітнього проєкту».

Керівник проєкту Дія.Цифрова освіта Руслана Коренчук запросила українців приєднуватися до онлайн-освіти.

«Цей курс був створений ветеранами і для ветеранів. Він вже доступний на нашому порталі, як і 72 інших освітніх серіали. Там навчаються вже понад мільйон українців, які мають доступ до корисних підкастів та ґайдів», – підсумувала захід Руслана Коренчук.

Освітній серіал для військовослужбовців «Як знайти бажану роботу після військової служби» містить 7 серій тривалістю 8-12 хвилин. У кожній з них учасники бойових дій, психологи, власники компаній розповідають про власний досвід і дають корисні практичні поради. Курс доступний за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/find-a-job-after-military-service

Нагадуємо, що сервіс пошуку роботи Work.ua у співпраці з Мінветеранів, додав функцію, завдяки якій роботодавець зможе вказати у своїй вакансії, що вона підходить для ветерана АТО/ООС або на цю посаду цілеспрямовано розшукуються Захисники та Захисниці.