портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Майже всі учасники української збірної на Іграх Нескорених вже повернулися на передову та знову захищають Україну», – Юлія Лапутіна

опубліковано 27 квітня 2022 року 18:44

Після прибуття до України з міжнародних змагань Invictus Games (Ігри Нескорених), що проходили у нідерланському місті Гаага, майже всі учасники національної збірної повернулися до лав Збройних сил України, Територіальної оборони та інших силових підрозділів, і знову захищають Україну.

Про це повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

«Наші Нескорені – справжні герої! На змаганнях у Гаазі вони не лише вибороли 16 медалей, а й зробили безцінний внесок у перемогу України на міжнародному інформаційному фронті – донесення світовій спільноті правди від першої особи про події у нашій країні. І, звичайно, це теж змінило ставлення країн світу на користь України. Наразі майже всі учасники збірної вже повернулися на передову та знову захищають Україну», – розповіла очільниця Мінветеранів.

Також у української команди в Гаазі була ще одна важлива місія – розказати світу про Тайру, Юлію Паєвську, парамедика, засновницю і лідера медично-евакуаційного добровольчого підрозділу «Ангели Тайри», членкиню збірної Invictus Games. Вона теж мала бути на змаганнях в Гаазі, проте 16 березня потрапила до російського полону у Маріуполі. Дочка Юлії Паєвської, Анна-Софія, взяла участь у змаганнях замість мами, та отримала бронзову медаль зі стрільби з лука у категорії новачків.

«Під час усіх офіційних та дружніх зустрічей українська команда розповідала про війну в Україні, а також про Тайру, і закликала всім світом тиснути на росію і вимагати її звільнення, – зазначила Юлія Лапутіна. – На змаганнях разом із нашими хлопцями завжди був портрет Дмитра Сидорука – ветерана російсько-української війни, тренера команди, який загинув у бою на початку квітня. Коли наші Нескорені повернулися до України, то одразу ж поїхали на Личаківський цвинтар у Львові, щоб вшанувати пам'ять побратима».

Також у Львові учасники української збірної вшанували пам'ять Дмитра Олійника – ветерана російсько-української війни, учасника першої збірної Warrior Games: Team Ukraine та постійного учасника відборів на Ігри Нескорених. Він був бійцем тероборони, та загинув внаслідок ракетного обстрілу будівлі Миколаївської облради 29 березня 2022 року.

«Ми пишаємося нашими хлопцями! Адже історія кожного учасника нашої збірної – це героїчна історія, це історія яскравого і правдивого життя. Коли стало питання, що потрібно їхати на Ігри, для наших хлопців це було викликом, адже вони хотіли захищати державу. Але й розуміли, що ці змагання у Гаазі також є нашим фронтом – міжнародною спортивною дипломатією. І вони виконали свою місію на відмінно!», – наголосила Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, 22 квітня у Гаазі завершилися міжнародні спортивні  змагання серед ветеранів та військовослужбовців  Invictus Games The Hague 2020, де українська збірна виборола 16 медалей: 5 золотих, 5 срібних і 6 бронзових. Наші хлопці вибороли медалі у дисциплінах: штовхання ядра, стрибки у довжину, стрільба з луку, плавання, веслування на тренажерах.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux