Команди Мінветеранів та МКІП обговорили розвиток державної ветеранської політики

На виконання доручення Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля команди Міністерства у справах ветеранів України та Міністерства культури та інформаційної політики України провели робочу зустріч. Під час заходу обговорили посилення співпраці у напрямках розвитку державної ветеранської політики.

«Культура та інформаційна політика – важлива складова у питаннях забезпечення формування громадянської ідентичності, формування сучасної політики стосовно ветеранів, наративів, які дозволять нам після перемоги об’єднувати суспільство. Не має бути прогалини між ветеранами та тими, хто працював у цей час у цивільному секторі», – сказала міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Очільниця Мінветеранів зазначила, що багато аспектів ветеранської політики реалізується на регіональному рівні. А також наголосила, що від початку російсько-української війни в Україні з’явилося багато нових героїв – Захисників і Захисниць, популяризація яких має відбуватися системно та у синергії обох відомств.

«У цьому році при Мінветеранів запрацював Український ветеранський фонд, який реалізує, зокрема, грантові проєкти з підтримки ветеранів-підприємців, – сказала Юлія Лапутіна. – Серед переможців конкурсів Фонду є ветерани-видавці. Загалом ветеранська література стане одним із важливих елементів нашої культури після перемоги».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко своєю чергою наголосив, що МКІП вживає заходів, які спрямовані на підтримку ветеранів і гідне вшанування пам’яті полеглих Захисників і Захисниць. Крім цього, організовує публічні заходи за участю Героїв України та працює з молоддю.

За результатами зустрічі команди обох міністерств домовилися про взаємодію у спільних програмах, які сприятимуть розвитку державної ветеранської політики.