Команда Мінветеранів у Львові обговорила деталі підготовки до національного відбору Invictus Games

Заступник міністра у справах ветеранів України Євген Котик та радниця міністра, головна тренерка української збірної «Ігор Нескорених» Олена Яновська відвідали з робочою поїздкою Львів, де обговорили деталі проведення національного відбору до української збірної на міжнародні змагання Invictus Games.

«Львів визначено місцем проведення змагань з відбору кандидатів до збірної України в міжнародних спортивних змаганнях Invictus Games, – зазначив Євген Котик під час зустрічі з представниками місцевої влади. – Ми дякуємо за всебічну підтримку та допомогу в організації всеукраїнського відбору кандидатів. Тільки спільними зусиллями органів виконавчої та місцевої влади в такий складний для країни час можливо знаходити рішення, спрямовані на реалізацію програм з підтримки спорту ветеранів війни».

Зазначимо, що у квітні 2023 року у Львові заплановано проведення змагань з відбору кандидатів до збірної команди України в міжнародних спортивних змаганнях Іnvictus Games, які відбудуться 9-16 вересня 2023 року в Дюссельдорфі (Німеччина).

Учасники Invictus Games Düsseldorf 2023 впродовж семи днів будуть змагатися в десяти видах спорту: стрільбі з лука, легкій атлетиці, велоспорті, веслуванні в приміщенні (на тренажері), пауерліфтингу, волейболі сидячи, плаванні, настільному тенісі, баскетболі на візках та регбі на візках. Загалом українські спортсмени візьмуть участь у дев’яти видах спорту (окрім регбі на візках).

Нагадаємо, Invictus Games – це міжнародні спортивні змагання, започатковані у 2014 році як спосіб відновлення та реабілітації поранених ветеранів війни та військовослужбовців за допомогою занять адаптивними видами спорту в оточенні побратимів, друзів та членів родин. Україна бере участь в Іграх Нескорених з 2017 року. Попри широкомасштабну збройну агресію рф, українська збірна у складі 19 спортсменів взяла участь у Іграх Нескорених 2022, які відбувалися у місті Гаага (Королівство Нідерланди) та виборола 16 медалей в індивідуальних видах спорту.