Книга ветерана АТО Андрія Воробця стала переможцем у Миколаївському обласному літературному конкурсі

На Миколаївщині підвели підсумки XIV обласного конкурсу «Краща Миколаївська книга» у 2019 році. Переможцем у номінації «Кращий літературний дебют» визнано книгу ветерана,  бійця 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади, захисника Донецького аеропорту Андрія Воробця  «Замітки на полях війни».  

Книга – розповідь про війну з точки зору  солдата, його емоції та переживання,   який колись вчився, мирно працював агрономом, будував плани на майбутне. Це правдива історія про звичайних українців, яким в черговий раз довелось захищати свою землю, свої сім'ї, свою Україну.

Шлях в АТО» (погляд цивільної людини), «Вихід з Ізваринського котла»  (події літа 2014 року), «Оборона Донецького аеропорту» (спогади автора про дві ротації) – назви розділів, які  не  потребують додаткового пояснення.  

Над книгою Андрій Воробець працював чотири роки. Ілюстрації та фото в ній зроблені ним самим та побратимами. Прізвища героїв у книзі замінені, а от позивні справжні.

Нагадуємо, що в цій же номінації у 2018 році кращою книгою  визнано книгу «Життя після 16:30» Кіборга, учасника оборони Донецького аеропорту, заступника Міністра у справах ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та тимчасово окупованих територій України Олександра Терещенка. 

Видання представляє собою внутрішній монолог людини, яка пройшовши горнило бойових дій на Сході України, втративши руки, змогла повернутися до повноцінного життя.


Related Articles