Ірина Фріз: Питання ветеранської книги буде звучати вперше як самодостатня співставна загальноукраїнського культурного простору

Про це Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз розповіла під час прес-конференції, присвяченій темі військової літератури та її представлення у "Ветеранському наметі" під час ІХ Міжнародного фестиваля "Книжковий Арсенал"

Вперше на фестивалі буде встановлено справжній військовий намет з відповідним військовим устаткуванням. В цьому наметі гості фестивалю зможуть не лише ознайомитись з асортиментом військової літератури, придбати вподобані книжки, а й поспілкуватися із їх авторами.

"Я впевнена, що книга – це зброя, яка змінює країни, людей і навколишній світ. Книга – це вікно, яке кожен автор- ветеран прорубує крізь своє уявлення про життя до свідомості людей, щоб розповісти свою історію. Ми маємо робити все, щоб підтримувати ветеранську книгу, яка створює можливість доторкнутися до правди про війну, до реальних історій життя, які пройшли горнило бойових дій.

Ветеранський намет - феномен і він буде дуже важливою подією, що ініційована самими авторами і повністю підтримана Міністерством у справах ветеранів та директором Книжкового арсеналу Олесею Островською-Лютою. І ще досі є можливість приєднатися до участі у військовому наметі, для цього треба заповнити форму. Ми маємо дати можливість читачам поринути у світ, який створили ветерани-письменники.

Тож я щиро вітаю нас із цією подією, яка ще є тільки початком формування руху ветеранської книги, але яка змінить наш культурний простір, дасть змогу кожному відчути чим стала війна для нашої держави. Саме ветеранська книга сформує новий культурний простір у нашому суспільстві!", - зазначила Ірина Фріз.

Посилання для реєстрації на участь у Ветеранському наметі : https://forms.gle/qBwJmEEw4r7RupUr8