портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

АНОНС - 29 серпня - День пам’яті захисників України!

опубліковано 26 серпня 2020 року 16:46

29 серпня  -  вперше в Україні на державному рівні відзначатиметься -  День пам’яті захисників України. 

Завтра, в суботу, 29 серпня 2020 року по усій країні   відбудуться заходи, присвячені Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Мета - впровадження в українському суспільстві нових традицій по вшануванню пам’яті загиблих воїнів-захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України Патріотичне виховання молоді на прикладах захисників, які віддали життя за Україну.

Минулого року саме цей день Указом Президента України встановлено  Днем пам'яті захисників України.

6 років тому, 29 серпня 2014 року в відбувся прорив української групи військ з російського оточення в Іловайську, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, проте  українська армія зазнала  найбільших втрат  людських втрат за весь період війни.

 Відповідно до затвердженого Урядом Плану заходів, 29 серпня по усій території України передбачено приспущення Державного прапору України та оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні і радіо, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України, а також проведення національно-патріотичних заходів.

Також планується встановлення зменшених копій державного прапора на могилах захисників України, всеукраїнської акції пам’яті «Сонях».

Також, 29 серпня у міст Маріуполі фінішує велопробіг ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України”. 4 ветерани різних поколінь подолали понад 1600 кілометрів Україною, з Ужгорода до Маріуполя, щоб вкотре нагадати суспільству про героїзм українських воїнів. Протягом шістнадцяти днів  ветерани  проїхали 12-ма областями України, зупинялися в 14-х містах, де зустрічалися з родинами загиблих і покладали квіти до могил та пам’ятників воїнів. А 26 вересня стартує Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів,  біжу за Україну»

У місті Києві урочисті заходи розпочнеться  з вшанування пам’яті 223 воїнів, які загинули за свободу, незалежність України біля  Меморіального комплексу Міністерства оборони України ( 9.00).

О 10.00 біля Стіни пам’яті на площі біля Михайлівського Золотоверхого собору буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання на вшанування пам’яті за захисниками України.

Після цього відбудеться відкриття Арт-проекту «Жива пам’ять», присвяченого пам’яті загиблих в російсько-українській війні – PLUS 1. В основі проекту — експозиція на честь українських військових, які загинули в російсько-українській війні на Донбасі та в Криму у 2014-2018 роках та їхніх сімей.

О 12.00 відбудеться загальнодержавна поминальна панахида за загиблими.   До учасників заходу звернеться предстоятель Православної церкви України, Блаженніший митрополит Епіфаній.

О 13.00 заплановано  покладання квітів до Стіни пам'яті.

Після завершення меморіального заходу розпочнеться концерт-реквієм за участю муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького (14.00–14.40); тематична програма від учасників бойових дій, авторів-виконавців власних пісень, «Пісні народжені в АТО» (14.40–17.00);    Заслуженого ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України (17.00–18.00).

Мінветеранів звертається до українців з проханням долучитися, і разом вшанувати пам’ять загиблих Захисників, які віддали своє життя за Україну.

Символом  пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України став сонях. Трагічні події російсько-української війни розгорталися на полях соняхів, які вже поспіли. Під  соняхами сотні захисників України поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

Доповнюйте свій одяг знаком «Сонях»!  Продемонструйте - шану та повагу героям, які загинули захищаючи Україну!

Майстер клас з виготовлення прикраси для одягу «Сонях» https://www.youtube.com/watch?v=57n1i5w57M0.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux