6 родин ВПО отримали ключі та ордери квартир у Житомирі

Ключі від квартир родинам, які були вимушені виїхати з тимчасово окупованої території, вручили очільниця Мінветеранів Оксана Коляда та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Субвенція реалізується по всій Україні та спрямовується державою місцевим бюджетам з метою підтримки територій, що зазнали негативного впливу російської збройної агресії на сході України, зокрема, на купівлю квартир для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Головною умовою надання субвенції є співфінансування з місцевими бюджетами: 70% – державна субвенція і 30% – має бути виділено з місцевого бюджету. 

«Дякую Житомирській міській владі, яка долучилась до цієї програми і підтримала нашу ініціативу, зокрема, дуже оперативно придбали оселі, отримавши гроші у останні дні минулого року, і вже сьогодні люди вселяються до отриманих помешкань», – зазначила Міністр Оксана Коляда.

Завдяки злагодженим діям Уряду наприкінці минулого року було ухвалено відповідне рішення та оперативно перераховано кошти на придбання житла у 12 містах та містечках України. Одним з міст, які долучились до цієї програми, стало місто Житомир, де 6 таких квартир отримали багатодітні родини та сім‘ї, в яких лише один з батьків виховує дітей.

«Ці квартири вважаються тимчасовим житлом. Але я наголошую, що родини можуть там жити стільки, скільки будуть цього потребувати, і відчувати себе, як у власних оселях», – зауважив Сергій Сухомлин.