28 серпня в Україні відбудеться забіг пам'яті «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ»

Про це  сьогодні під час пресконференція ІА «Укрінформ» повідомили організатори забігу. 

Цьогорічний забіг буде проходити  у столиці та інших містах України.

Всі бажаючі мають можливість приєднатися і  пробігти 2, 5 або 10 км за будь-кого з  українських воїнів, як загинули захищаючи країну на Сході.

 «Це важливий елемент пам’яті про наших загиблих побратимів.  Такі заходи формують культуру вшанування захисників своєї країни  і  стають неоціненною моральною підтримкою для родини загиблих військовослужбовців», - підкреслив заступник міністра Ігор Безкаравайний.

На спортивному заході кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію із закріпленим на футболці іменем воїна, який віддав життя в боротьбі за територіальну цілісність України.

«Нам потрібно відходити від старих радянських, традицій вшанування пам’яті  та запроваджувати  нові традиції, такі як цей забіг. Впевнений, що  хлопці та дівчата, які загинули захищаючи Україну, хотіли, що б про них говорили з життєствердної позиції, щоб країна, за яку вони віддали життя розвивалася. Саме цей забіг – сучасний  варіант вшанування пам’яті. Як ветеран,  підтримую цю ідею і запрошую приєднуватися до забігу», - сказав Ігор  Безкаравайний.

Реєстрація учасників для участі триватиме до 15 серпня.

Зареєструватися можна за посиланням:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSed1sb54GNXYkerMbO1PaeJSZ9rVRpsirfV_NgSQIshaYilWQ/viewform

 

Довідково:

Забіг “ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ” - щорічна акція присвячена   вшануванню пам’яті загиблих воїнів.

Забіг започаткував у 2018 році Олег Дурмасенко батька загиблого героя російсько-української війни.

 Минулого року Мінветеранів підтримало  забіг, який  проходив на території Національного парку “Межигір’я”. В ньому  взяло участь  600 учасників.

Забіг проходить в рамках державних заходів присвячених Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (розпорядження КМУ від  9 червня 2021 року № 614).

Related Articles