256 заяв подано на відбір до Національної збірної України United States Air Force Trials

Про це повідомив заступник директора Департаменту забезпечення переходу від військової служби до цивільного життя Міністерства у справах ветеранів України Ігор Костріков під час прямого ефіру національного телемарафону “Єдині новини”.  

Міжнародні змагання United States Air Force Trials проходитимуть у березні 2024 року у Лас-Вегасі, штат Невада, США. З метою відбору до Національної збірної України 1 – 14 грудня у Києві проходитимуть навчально-тренувальні збори та Всеукраїнські змагання United States Air Force Trials.

Під час них ветерани війни і військовослужбовці з числа учасників АТО/ООС та широкомасштабного вторгнення (період з 2014 року – до сьогодні), які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій, змагатимуться в 9 видах адаптивного спорту.

“На запрошення Повітряних сил США ми проводимо відбір та підготовку наших ветеранів й ветеранок до участі міжнародних змаганнях. Наразі триває опрацювання заяв на відповідність вимогам та критеріям до учасників. За їх результатами ми повідомимо про кількість осіб, допущених до навчально-тренувальних зборів та змагань”, – розповів Ігор Костріков.

Він також зазначив, що крім залучення ветеранів до участі у міжнародних змаганнях, Міністерство активно впроваджує програми з підтримки розвитку спорту ветеранів війни у громадах. Зокрема, Українським ветеранським фондом Мінветеранів реалізуються проєкти з фінансової підтримки для громадських організацій за напрямком розвитку ветеранського спорту у територіальних громадах.

“Крім того, Міністерство працює над комплексним підходом до розвитку фізкультурно-спортивної реабілітації, і зараз спільно з Мінмолодьспорту та Національним університетом фізичного виховання і спорту України ми розробляємо проєкт акту єдиної методології надання послуг фізкультурно-спортивної реабілітації”, – поінформував Ігор Костріков.

Нагадаємо, Міністерство у справах ветеранів України відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань України на 2023 рік та на запрошення Військово-повітряних сил США (програма Air Force Wounded Warrior (AFW2) здійснює організацію та забезпечення підготовки збірної команди України для участі у 2024 році у міжнародних змаганнях United States Air Force Trials.