Відбулась селекторна нарада заступниці Міністра у справах ветеранів із представниками облдержадміністрацій

Заступниця Міністра у справах ветеранів провела селекторну нараду із керівниками профільних відділів обласних державних адміністрацій, які займаються питаннями соціального захисту ветеранів та членів їхніх родин.

Під час наради Оксана Коляда (Гаврилюк) поінформувала обласних чиновників щодо змін, які будуть внесені в Державну цільову програму з медичної, фізичної реабілітації та психосоціальної реадаптації, на період до 2023 року.
«Ми розробили зміни, які допоможуть отримати нове бачення Державної цільової програми, отримати дієві інструменти її реалізації. Таким чином ми хочемо досягти комплексності підходу в наданні послуг та сервісів ветеранів, реалізації державної політики щодо соціального захисту ветеранів та членів їхніх родин», - зауважила заступниця Міністра у справах ветеранів, під час наради.

Окремо зупинилися на ряді питань, зокрема мова йшла про створення та запровадження реєстру ветеранів, на базі якого буде створено он-лайн платформу Е-ветеран, розбудову Національного центру захисту психічного здоров’я для ветеранів, на його базі Центру підготовки фахівців, які надалі будуть працювати з ветеранською спільнотою. Також мова йшла про необхідність залучення ветеранів до спортивної реабілітації, зокрема до участі в «Іграх Нескорених», а також необхідність створення гідних умов для занять спортом учасникам бойових дій з інвалідністю, ветеранів на візках.

Було зазначено, що ефективними майданчиками для комунікації представників державних інституції та недержавних, які надають послуги та сервіси ветеранам, на місцях, мають стати ветеранські простори. Їх створення та розбудова також передбачена змінами до Державної цільової програми.

Важливим питанням стала програма декомпресії, а також напрямок супроводу військовослужбовців на етапі їхнього переходу від військової кар’єри до цивільної.
Під час селекторної наради, представники областей змогли задати представниці керівництва Мінветеранів свої нагальні питання та отримати на них відповіді.