Уряд розширив перелік відомостей про Захисників, що вноситимуться до Єдиного державного реєстру ветеранів війни

Сьогодні, 23 грудня, на черговому засіданні Кабінет Міністрів України ухвалив розроблений Міністерством у справах ветеранів України проєкт постанови «Про внесення змін до Положення про Єдиний державний реєстр ветеранів війни».

Єдиний державний реєстр ветеранів війни (ЄДРВВ) має запрацювати в тестовому режимі до кінця поточного року.

«Наразі відбувається бета-тестування реєстру, і найближчим часом він має повноцінно запрацювати. Це ще один важливий крок у напрямку діджиталізації, який дасть змогу впровадити зручні послуги для українських Захисників», – сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прийнятою Постановою унормовується перелік інформації про Захисників України, який буде внесено до Реєстру, а також процедура обміну інформацією між ЄДРВВ та базами даних інших відомств. До переліку вноситимуть відомості щодо стану чи необхідності забезпечення житлом, субсидіями, пільгами, потреб проходження психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування тощо.

Такі нововведення запроваджені для того, щоб забезпечити Мінветеранів та інші центральні органи виконавчої влади необхідною для роботи інформацією, а також налагодити ефективний обмін даними між відповідними реєстрами інших міністерств та відомств, інформаційними системами та базами.  

Оскільки Мінветеранів приділяє велику увагу захисту персональних даних, наразі проводиться державна експертиза комплексної системи захисту інформації.

Як зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, розробка та впровадження Єдиного державного реєстру ветеранів війни та електронного посвідчення ветерана є одним з пріоритетних напрямів діяльності Мінветеранів.

«Реєстр буде наповнено більш комплексною інформацією. Невдовзі ми будемо мати повну картину того, які потреби в послугах та наданні допомоги є у наших ветеранів, – розповіла Юлія Лапутіна. – Це все буде в єдиному пакеті, що суттєво покращить доступ та взаємодію з іншими відомствами щодо надання належного соціального захисту ветеранів, членів їхніх сімей та родин загиблих».

Нагадаємо, що 14 грудня Верховна Рада України на пленарному засіданні проголосувала в цілому за проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана» (реєстр.№ 5694). «За» проголосували 310 народних депутатів України.