Українська збірна Warrior Games розпочала інтенсивні тренування у Великій Британії (Фото)

Після кількох днів адаптації по прибуттю до Великої Британії та участі в офіційному прийомі, організованому британськими партнерами за участі військових високопосадовців та політиків, розпочалися інтенсивні тренування Warrior Games Team Ukraine 2022.

Стартували тренування з таких видів спорту: пауерліфтинг, веслування, велоспорт, легка атлетика (біг), штовхання ядра, стрільба з лука, знайомство з тренером і тренування з баскетболу на візках.

Зазначимо, що таке інтенсивне фізичне навантаження впродовж дня супроводжується якісним відновленням організму завдяки професійній команді масажистів, реабілітологів та психологів.

Нагадаємо, напередодні від’їзду за кордон за ініціативи Міністерства у справах ветеранів усі учасники команди – 33 спортсмени з числа ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми і захворювання під час бойових дій, – пройшли скринінг стану здоров’я. Це – важливий елемент у плануванні фізичних навантажень тренерами. Комплексний аналіз може вчасно перебудувати процес тренування, уникнути перенавантаження і підвищити ефективність тренувань. Біохімія крові показує, як відбуваються метаболічні процеси в організмі, що допоможе тренерам та реабілітологам скоригувати режим харчування та тренувань.

Запроваджений системний та науковий підхід до організації тренувань відповідає світовим стандартам, та закладе підвалини державного підходу до розвитку в Україні ветеранського спорту.

Мінветеранів висловлює подяку Міністерству охорони здоров'я України за оперативний супровід медичних питань збірної, а також лабораторії Медична Лабораторія Ескулаб, фахівці якої безкоштовно провели комплекс лабораторних досліджень членам збірної команди України для участі в міжнародних спортивних змаганнях Warrior Games.

Організація поїздки української збірної Warrior Games на цьогорічні змагання була непростою, їй передували тривалі перемовини Мінветеранів з національними та іноземними партнерами. Однак завдяки міжнародному співробітництву Урядів України та Великої Британії, якісній міжурядовій взаємодії та підтримці наших закордонних друзів, сьогодні наші Захисники та Захисниці готуються до міжнародних змагань.