Представники Мінветеранів по всій Україні вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні (Фото)

У День пам’яті Героїв Небесної сотні, який щорічно від 2015 року відзначається 20 лютого, представники відділів Міністерства у справах ветеранів України в усіх областях долучилися до заходів із вшанування пам’яті загиблих учасників Революції Гідності. 

У Черкасах містяни, представники громадськості, духовенства, влади та військовослужбовці, зібралися біля пам’ятника Борцям за волю України. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто, загинув на Майдані.

У Тернополі в межах Всеукраїнського марафону до Дня Героїв Небесної Сотні в обласній філармонії відбувся концерт «Герої не вмирають! Україна пам’ятає». Біля пам’ятника Героям Небесної Сотні відбулася поминальна панахида, покладання квітів та запалення лампадок. Сам пам’ятник підсвітили сімома ліхтарями за кількістю загиблих на Майдані тернополян.

Представники відділу Мінветеранів у Сумській області приєдналися до всеукраїнського ритуального церемоніалу. Керівники області та міста, родини загиблих Героїв, військові, правоохоронці, громадськість, духовенство прийшли на Алею Героїв центрального кладовища та до Меморіалу Героям Небесної Сотні, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятних знаків. Представники церкви відслужили молебень за загиблими.

У Дніпрі у День пам’яті Героїв Небесної сотні пролунав запис уривку з поеми Тараса Шевченка «Кавказ» у виконанні Сергія Нігояна – Героя України, студента із Дніпропетровщини, який один з перших загинув під час Революції Гідності. Хвилиною мовчання містяни вшанували Героїв Небесної сотні.

В Івано-Франківську у Меморіальному сквері вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні, а також воїнів, полеглих під час боїв за Дебальцеве.

У Миколаєві вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні покладанням квітів до пам'ятного знаку та хвилиною мовчання.

Представники відділу Мінветеранів у місті Києві приєдналися до всеукраїнського Ритуального церемоніалу вшанування пам‘яті. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх воїнів, які загинули під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України. Також було проведено панахиду. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятних дошок та світлин загиблих Героїв.

Представники відділу Мінветеранів у Луганській області взяли участь у регіональних заходах та віддали шану мужності та патріотизму Героїв Небесної сотні.

У Запоріжжі на Майдані Героїв для вшанування пам’яті зібралися учасники Революції Гідності, ветерани російсько-української війни, військовослужбовці ЗСУ та Нацгвардії, представники місцевої влади, а також учні «Січового колегіуму».

«Небесна Сотня – передовий загін, який став на захист української державності. Вони розбили міф, що Україна легко здобула Незалежність. Сотня згодом стала основою батальйонів, полків, бригад на фронті. Тих, які сьогодні зі зброєю виборюють волю України», – звернувся до присутніх звернувся учасник Революції Гідності, доброволець АТО, головний спеціаліст запорізького Відділу Мінветеранів Тимур Книш.

Представники відділу Мінветеранів у Донецькій області приєдналися до всеукраїнського Ритуального церемоніалу, який відбувся біля будівлі СБУ у місті Слов’янськ. Учасники церемоніалу згадали уродженців Донеччини, які не залишились осторонь під час доленосних подій – Сергія Бондарева, Володимира Наумова, Івана Пантелєєва, Володимира Рибака, Юрія Дяковського, Юрія Поправка, Дмитра Чернявського, Людмилу Шеремет. За громадянську мужність, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, самовіддане служіння українському народу Указами Президента України загиблим патріотам було присвоєне звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Під час заходу священнослужителі УГКЦ та ПЦУ провели екуменічну панахиду за загиблими під час Революції Гідності та виконали духовний гімн «Молитва за Україну». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також всіх воїнів, які загинули під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.