Мінветеранів запрошує долучитися до Всеукраїнського забігу "Шаную воїнів, біжу за героїв України"

Міністерство у справах ветеранів України запрошує долучитися до патріотичного забігу “Шаную воїнів, біжу за героїв України".

Це – щорічний захід для вшанування пам’яті загиблих Захисників і Захисниць, який дає можливість пробігти за тих, хто загинув, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також продемонструвати вдячність і підтримку рідним та близьким наших Героїв.

Забіг у 2018 році започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, "кіборга" Олексія Дурмасенка. Захід гуртує колишніх і нинішніх військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України, волонтерів, молодь та свідомих громадян в бажанні захищати Україну, боронити її незалежність – щороку участь у ньому беруть тисячі людей.

Цьогоріч за підтримки та сприяння Мінветеранів вперше за історію існування захід проходитиме не тільки в Україні,  а й за кордоном. У пам'ять про українських Героїв, будуть бігти у Сполучених Штатах Америки, Польщі, Литві, Німеччині, Угорщині, Швеції, Сінгапурі та інших країнах.

З міркувань безпеки у 2022 році в Україні забіг відбудеться онлайн. Передбачено дистанції 2, 5 та 10 кілометрів. 

Усі зареєстровані учасники зможуть пробігти обрану дистанцію у період з 24 серпня до 25 вересня 2022 року. Реєстрація на забіг триває  до 19 вересня за посиланням: https://cutt.ly/bZNhYtw