Ветеранський ярмарок, палкі дискусії та обмін досвідом: другий день форуму в Краматорську

У місті Краматорськ (Донецька область) триває другий день форуму «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру», організований за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні у партнерстві з Міністерством у справах ветеранів України спільно з ГО «Союз Ветеранів АТО Донбасу» і БФ «Повернись живим».

Мета сьогоднішньої частини форуму – напрацювати конкретні спільні пропозиції, які стануть основою ветеранської політики в Україні.

Захід розпочався з відкриття ярмарку ветеранських бізнесів. Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна поспілкувалася із Захисниками-підприємцями.

«Дуже потужний і мотивуючий ярмарок. Ветеранські бізнеси працюють абсолютно по всій країні: від Карпатських гір до Луганщини, і виробляють цінну та цікаву продукцію. Важливо, що такі підприємництва представлені цілими ветеранськими родинами. Це має бути поширено і підтримано на державному рівні, – наголосила Юлія Лапутіна. – Зараз ми створюємо платформу G2VEI – так званий «OLX для ветеранів», де учасники бойових дій зможуть промотувати свої товари або дізнаватися інформацію про працевлаштування. Також ми започаткували бренд «Створено Захисниками», який популяризує продукцію, виготовлену українськими ветеранами».

Участь у другому дні форуму взяли Захисники, волонтери, представники громадянського суспільства. Всі вони є дотичними до ветеранських питань і саме тому активно долучилися до процесу формування ветеранської політики.

Учасники поділилися на дискусійні групи та працюють у восьми панелях, які стосуються ролі Захисників у регіональній і молодіжній політиках, стереотипів про ветеранів, їхньої реабілітації, а також підприємництва і працевлаштування.

У результаті дискусій по цим важливим темам будуть презентовані напрацювання, які реалізуватимуться спільними зусиллями Міністерства, громад і суспільства.

Нагадаємо, що форум розпочався 10 грудня і триває два дні. Під час першої частини заходу тривали робочі сесії по різних напрямках ветеранської політики, а також відбулося урочисте нагородження Захисників і волонтерів.







Related Articles