Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення законодавства у сфері ветеранської політики

Міністерство у справах ветеранів України уклало Меморандум про партнерство та співпрацю із Нотаріальною палатою України.

Спіробітництво має забезпечити покращення якості нотаріальних дій та спростить процедури для ветеранів і ветеранок, членів їхніх сімей та родин загиблих Захисників та Захисниць.

Нотаріуси будуть залучені до моніторингу проблематики щодо взаємодії з ветеранською спільнотою у нотаріальній сфері, готуватимуть аналітику потреб та залучатимуться до напрацювання пропозицій щодо змін до законодавства. Зокрема, мова йде про розвиток безбар’єрності. Також вони отримають практичну психологічну підготовку для вчинення нотаріальних дій за зверненнями ветеранів та ветеранок, членів їхніх сімей, родин полеглих Захисників і Захисниць, методичні матеріали в напрямках комунікацій.

До мережі Нотаріальної палати України входять майже 6400 нотаріусів. Зважаючи на значний попит на нотаріальні дії зі сторони вказаних категорій постала необхідність не лише удосконалення діючого законодавства, а й необхідність створення технічних рішень на кшталт чат-боту.

Тут можна згенерувати найбільш поширені запитання – відповіді не лише щодо нотаріальних дій та необхідного пакету документів, а й щодо інших додаткових послуг правового характера.

Мінветеранів активно розвиває співпрацю по всіх напрямах, які допоможуть ефективно та якісно реалізовувати ветеранську політику. Будь-які послуги для ветерана, ветеранки, їхніх родин і сімей загиблих мають бути швидкими, зрозумілими та простими. Нотаріальні дії — серед топ-питань, тому маємо реагувати швидко і вирішувати проблематику там, де вона є”, — зазначив виконуючий обов'язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.


Related Articles