Мінветеранів разом з великим бізнесом розвиватимуть можливості працевлаштування ветеранів й ветеранок, – Олександр Порхун


Мінветеранів розпочинає діалог із бізнесом, як основним роботодавцем для ветеранів і ветеранок, які повертаються до цивільного життя. На зустрічі із представниками великого бізнесу в.о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун презентував звіт роботи нової команди за два місяці, а також розповів про стратегію розвитку Міністерства. Зокрема, і про законопроєкт “Про основні засади ветеранської політики в Україні”, який наразі доробляється з ветеранською спільнотою та громадським сектором. 

Під час зустрічі команда Мінветеранів отримала зворотній звʼязок від бізнесу, зокрема щодо проблеми, з якими стикаються роботодавці під час працевлаштування захисників і захисниць з інвалідністю. Також в компаніях наголошують на необхідності впровадження програм перенавчання та перекваліфікації.

“Ми комунікуємо та розвиваємо партнерство із великим бізнесом, як основним роботодавцем для наших ветеранів і ветеранок. Людина, яка нещодавно брала участь у бойових діях, не завжди може відразу працювати у цивільному секторі, їй потрібен час. Тому ми хочемо запропонувати свої напрацювання щодо адаптації захисників і захисниць у колективах, фахові програми з психологічної реабілітації та підтримки, а також візьмемо у роботу всі пропозиції щодо унормування нормативно-правової бази. Ми плануємо нові зустрічі, вже за конкретною проблематикою, щоб разом шукати шляхи вирішення  та подолати бар’єри й обмеження на шляху самореалізації у мирному житті”, – наголосив Олександр Порхун.

Станом на сьогодні в Україні близько 1,2 млн ветеранів, із них 800 тис — це учасники бойових дій. 

Великі підприємства серед своїх співробітників мають від 10% тих, хто став до лав Сил Оборони з перших днів повномасштабного вторгнення, а також ветеранів і ветеранок, які працювали чи працюють з 2014 року. Серед них є ті, хто вже повернувся до роботи, в тому числі після отриманих поранень, адже для них компанії створюють умови. Проєкти бізнесів для ветеранської спільноти різноманітні: від реабілітації до індивідуальної підтримки родин. 

Крім того, бізнес готовий  брати на роботу нових ветеранів і ветеранок, які повертаються у цивільне життя.  

Мінветеранів планує низку наступних зустрічей вже по конкретній проблематиці. Зокрема, з питань медицини та реабілітації, висновків МСЕК, з охорони праці.


Related Articles