Більше 400 дітей взяли участь у VI Патріотичному Таборі Військового Вишколу

Діти пройшли навчання на 20-ти локаціях з реальним спорядженням, зброєю, технікою у супроводі інструкторів – ветеранів АТО/ООС,  волонтерів, представників різних силових підрозділів України. Всього було задіяно в організації та підготовці табору понад пів тисячі ентузіастів.  Розвідники, десантники-штурмовики, прикордонники, медики, рятівники – з усіма цими напрямами військової служби мали змогу ознайомитись школярі від 7 до 17 років абсолютно безкоштовно.

Також дітям та підліткам показали та розповіли про військову зброю, транспорт, показали тир та навчили основам протимінки, волонтерства, плетіння маскувальної сітки. Але й молодші дітлахи не залишились без роботи: на спеціальній локації вони малювали та писали листи до наших воїнів.

"Ми маємо пам'ятати загиблих героїв: Небесну Сотню і полеглих на сході в російсько-українській війні, що триває досі. Водночас, ми маємо бути сильними, переймати досвід ветеранів і воїнів, які продовжують боронити нашу країну від російських агресорів", – зазначив у вітальній промові до учасників вишколу захисник Донецького аеропорту, заступник Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олександр Терещенко.

Після проходження всіх тренувальних та освітніх локацій юні учасники отримали справжній солдатський обід з польової кухні та смаколиками. На завершення вишколу – смуга перешкод, яку проходили всі загони не залежно від віку і підготовки під пильним оком інструкторів. Вишкіл відбувся 22 лютого на Льодовому стадіоні у Києві і був присвячений Героям Небесної Сотні, у рамках програми Національного музею Революції Гідності до шостої річниці завершення Майдану.

По завершенню всі учасники отримали сертифікати про успішне проходження вишколу. Наступний заплановано на кінець весни до завершення шкільного навчального року.



Related Articles