портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна взяла участь у передачі медичного обладнання для військових шпиталів від української діаспори Нідерландів

опубліковано 11 жовтня 2021 року 18:55

У понеділок, 11 жовтня, у Головному військовому клінічному госпіталі в Києві представники діаспори Нідерландів урочисто передали Україні гуманітарну допомогу для потреб поранених Захисників.

Участь у заході взяли міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, міністр соціальної політики Марина Лазебна, Перший Секретар Політичного Відділу Посольства Королівства Нідерланди в Україні Пан Людовік Смур, голова української діаспори Нідерландів Ігор Кириченко, керівники військово-медичних закладів.

Медичний вантаж був доставлений до України завдяки спільним зусиллям Посольства Королівства Нідерланди та української діаспори у Нідерландах, а також Мінветеранів і Мінсоцполітики. Це – 17 інвалідних візків, 8 апаратів для реаніамації, 3 мобільних візки, 16 фунціональних медичних ліжок, 16 медичних матрасів, 16 прикроватних тумб, 300 медичних халатів.

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна подякувала всім причетним до передачі обладнання для потреб українських Захисників.

«Дякую всім учасникам цього процесу. Бо для нас здоров’я наших захисників – це пріоритет. Наразі Міністерство працює над тим, щоб та допомога, яка здійснюється на волонтерських засадах, була більш системною. Ми працюємо над розробкою дієвого механізму медичної та реабілітаційної допомоги нашим ветеранам. Обладнання, яке передала українська діаспора Надерландів, вкрай необхідне для того, щоб хлопці та дівчата, які захищали нас на передовій, були здоровими. Особливо хочеться подякувати що цей захід відбувається напередодні Дня захисників і захисниць України», - відзначила Юлія Лапутіна.

Також міністерка вручила подяки від Мінветеранів за надану гуманітарну допомогу нідерландській стороні.


Голова української діаспори Нідерландів Ігор Кириченко відзначив надзвичайний героїзм українських захисників і запевнив, що представники діаспори підтримують Україну, не дивлячись на відстань.

«Від імені української діаспори в Нідерландах, хочу висловити величезну повагу хоробрості та патріотизму українських громадян. Волею долі ми опинилися у Нідерландах, але завжди слідкуємо за подіями на нашій Батьківщині і пишаємося реформами та змінами, які сьогодні відбуваються в Україні. Ми знаємо, які жертви понесла і продовжує нести Україна: її захисники гинуть та отримують важкі поранення. Ми не можемо бути до цього байдужими, тому допомагаємо нашій країні: сьогодні передаємо медичне обладнання, призначене для лікування бійців у шпиталях Міноборони», – наголосив Ігор Кириченко.


Сертифікати на отримання медичного обладнання були передані до Національного військово-медичного клінічного центру, Київської обласної психоневрологічної лікарні № 2, Державного закладу «Госпіталь ветеранів війни Лісова поляна» МОЗ, а також двом ветеранам російсько-української війни – Вадиму Ушакову та Олександру Головатому.  







Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux