портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна взяла участь у масштабному Diia Summit

опубліковано 08 лютого 2022 року 18:01

У вівторок, 8 лютого, у Києві відбулася головна цифрова подія року – Diia Summit 2022.

У саміті взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, члени Уряду, народні депутати, власники компаній та стартапів, іноземні партнери.

До заходу також долучилася міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.


Загалом Diia Summit 2022 зібрав понад півтори тисячі людей. На ньому були презентовані інноваційні цифрові послуги – важливі та потрібні оновлення, які наразі доступні у додатку «Дія» та якими вже почали користуватися українці. Зокрема, це зміна місця реєстрації, отримання довідки про несудимість, електронні опитування громадян, е-грошова допомога внутрішньо-переміщеним особам без зміни даних, можливість поділитися техпаспортом на автомобіль, автоматична реєстрація будівництва.

Diia Summit 2022 урочисто відкрив Президент України Володимир Зеленський.


«‎Два роки тому ми почали будувати цифрову державу. Ми мріяли про якісний сервіс та економію часу. Це був виклик. Ми його прийняли. І сьогодні це не мрії, а реальність. Де в цифровій Україні мешкає понад 14 мільйонів українців, де вони отримують послуги швидко та зручно. Але найголовніше – спілкування між владою та громадянином стало більш довірливим»‎, – сказав Володимир Зеленський.

Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу зазначив, що один із головних принципів екосистеми Дія – відтворити життєвий цикл людини через призму державних послуг.

«Десятки мільйонів українців користуються зручними продуктами в Дії. Кілька кліків, щоб отримати Covid-сертифікат, миттєва реєстрація ФОП, перші у світі цифрові паспорти. Ми показали, що держава може бути зрозумілою, а державні послуги швидкими та комфортними. Понад 70 послуг та цифрових документів – невеликий відсоток того, що ми зробили за два роки. Далі – ще більше», – підкреслив Михайло Федоров.

Зазначимо, що одним із елементів проєкту «Держава в смартфоні» є цифровізація сервісів для українських Захисників та їхніх родин. Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна розповіла, що у 2021 році Міністерство запустило низку цифрових проєктів.


«Завдяки спільним зусиллям Директорату цифровізації Мінветеранів, фахівців Мінцифри та іноземних партнерів минулого року ми створили та запустили в дослідну експлуатацію Єдиний державний реєстр ветеранів війни, який стане основою для зручних ветеранських електронних послуг. У 2022 році ми значно розширимо його функції, – сказала Юлія Лапутіна. – Спільно з командою Дії розроблено е-посвідчення ветерана, яке буде запущено відразу після наповнення даними Реєстру. А також створено Базу знань ветерана, удосконалено систему інформаційних сервісів «е-Ветеран», розроблені та тестуються мобільні додатки для ветеранів».

Також очільниця Мінветеранів нагадала, що невдовзі запуститься онлайн-платформа підтримки ветеранських підприємницьких ініціатив G2VEI, яка призначена для збільшення самозайнятості ветеранів, розбудови ветеранського бізнес-нетворкінгу та інформаційної державної сервісної підтримки. G2VEI є одним із флагманських проєктів Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, розробленої у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Юлія Лапутіна зазначила, що окрім безпосереднього впровадження електронних сервісів, Мінветеранів створює відповідну нормативно-правову базу. Нагадаємо, що 12 січня вступив у силу Закон, який дозволить учасникам бойових дій використовувати посвідчення ветерана в електронному вигляді, як аналог паперового, а також автоматизувати обмін інформацією між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та іншими інформаційними системами та держреєстрами.







Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux