портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна: «Ветеранська політика має бути присутньою в громадах»

опубліковано 11 червня 2021 року 15:58

Про це заявила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відвідин Центру соціально-психологічної реабілітації населення у м. Коростень Житомирської області.

Вона ознайомилася із матеріально-технічною базою закладу, програмами інформаційної, соціальної, психологічної підтримки, фізичної реабілітації та правової допомоги ветеранам, які надає Центр, а також провела зустрічі з колективом та ветеранами - учасниками бойових дій Коростенського району.

«Ветерани – це не просто ті, хто воювали та звільнилися зі служби. Це люди, які мають цінності, притаманні захиснику. У нашій країні триває війна, і кожен, хто має статус ветерана, або учасника бойових дій, мають розуміти, що в будь-який час доведеться ще раз скористатися своїм досвідом та стати на захист держави. І тому ми маємо розвивати ветеранство в наших громадах, просувати ветеранську політику. Щоб в кожній громаді, кожній родині поважали, шанувати та підтримувати ветеранів, щоб діти знали, хто такі наші захисники. Щоб в подальшому високе звання ветерана-захисника сприяло розвитку нашої єдності, як громадянської так і національної. Адже ветеранська політика – це питання національної безпеки», - сказала Юлія Лапутіна.

Також міністерка зазначила, що наразі під час комунікацій в Уряді, парламенті, Офісі Президента весь час наголошується, що ветеранська політика є пріоритетом в державі. Вперше в бюджетну декларацію включено розділ «державна політика у справах ветеранів».

«Це є конкретним кроком, який дозволить нам в подальшому просувати та вдосконалювати механізми фінансування ветеранських програм в Україні», - підкреслила Юлія Лапутіна.

Спілкуючись з керівництвом та колективом Центру, очільниця Мінветеранів наголосила на важливій ролі подібних закладів, що надають комплексні послуги з медико-психологічної реабілітації захисників України. Адже у Житомирській області проживає найбільша кількість і ветеранів, і військових, що наразі несуть службу.

«Вже 7 років ми працюємо в цій сфері. Основний наш пріоритет - це робота з учасниками АТО, їх сім’ями, учасниками війни та іншими категоріями населення», - зазначив директор Центру соціально-психологічної реабілітації населення Сергій Вигівський під час зустрічі.

Юлія Лапутіна подякувала всім працівникам Центру за роботу та вручила колективу подяки від Мінветеранів за вагомі здобутки та значний внесок у реалізацію державної політики в медичній сфері, небайдужість та соціально-психологічну допомогу ветеранам війни, учасникам АТО/ООС.

Довідково:

Центр соціально-психологічної реабілітації населення у м. Коростені є одним з п’яти закладів,  підпорядкованих Мінветеранів, які здійснюють соціально-психологічну реабілітацію.  Лише за цей рік в центрі соціально-психологічну допомогу отримали 1639 ветеранів війни та 962 членів родин учасників бойових дій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux