портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Лапутіна та Посол Республіки Корея в Україні Хьонг Те Кім обговорили питання співробітництва щодо ветеранських проєктів і програм

опубліковано 29 грудня 2021 року 16:32

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела робочу зустріч з Послом Республіки Корея в Україні Хьонгом Те Кімом щодо започаткування плідного співробітництва з Посольством у напрямках підтримки і реалізації ветеранських проєктів і програм, та стратегічної взаємодії Мінветеранів з Посольством щодо залучення корейської допомоги.

У заході також взяли участь Радник-посланник Посольства Республіки Корея в Україні ДжунгГин О, Референт Посольства Республіки Корея в Україні Хьон У Кім, представники профільних підрозділів Мінветеранів. 

На початку зустрічі Юлія Лапутіна привітала Хьонга Те Кіма та висловила йому вдячність за інтерес до ветеранської політики в Україні, а також проєктів, які реалізуються у напрямках реінтеграції та підтримки ветеранів.

Очільниця Мінветеранів поінформувала Посла Республіки Корея про поточний стан ветеранської політики щодо понад 400 тисяч учасників бойових дій російсько-української війни та членів їхніх родин, а також про 10 стратегічних напрямів роботи відомства, які увійшли до «Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік» та залишаються фундаментом діяльності Міністерства.

Насамперед це – розробка й впровадження нової ефективної системи переходу з військової кар’єри до цивільного життя, запуск Єдиного державного реєстру ветеранів війни та Системи інформаційних сервісів «е-Ветеран», сприяння підприємницьким ініціативам ветеранів.

Особливу увагу Юлія Лапутіна акцентувала на підтримці з боку Президента України, Прем’єр-міністра та парламенту у питанні забезпечення житлом Захисників і родин загиблих воїнів. Цього року було прийнято зміни до поточного бюджету – додано 282 мільйони гривень, завдяки яким житлом забезпечать майже 170 ветеранів та їхніх сімей. А наступного року бюджет Мінветеранів збільшений майже у шість разів, і 5,5 млрд гривень буде виділено на придбання житла для людей, які стоять на квартирній черзі у Мінветеранів.

Окремо міністр розповіла про створення інноваційної системи медичної і психологічної системи реабілітації та допомоги ветеранам, постраждалим учасникам Революції Гідності, родинам загиблих військових.

«За ініціативою Президента України у всіх областях до 2023 року будуть створені сучасні реабілітаційні центри, де надаватимуть послуги військовослужбовцям і ветеранам. Наразі ми виробляємо механізм, який дозволить зібрати практики та досвід, напрацьовані у всіх відомствах та на місцях, та перетворити їх на сучасну державну систему. А за підтримки наших міжнародних партнерів за унікальним проєктом планується створити багатофункціональний центр для ветеранів у передмісті Києва», – розповіла Юлія Лапутіна, демонструючи учасникам зустрічі візуальні розробки проєктів майбутніх центрів.

Також вона зауважила, що вже з 1 січня 2022 року розпочинає роботу Український ветеранський фонд. Це державна установа, яка відкриває можливості для прозорого залучення додаткових фінансових ресурсів та міжнародної допомоги для реалізації проєктів та ініціатив, спрямованих на повернення українських Захисників до активного мирного життя.

«Ми запрошуємо наших міжнародних партнерів долучитися до роботи фонду. Так, до складу Наглядової Ради Українського ветеранського фонду разом з іншими ключовими партнерами Міністерства входять представники Посольства Великобританії в Україні, Посольство США в Україні та НАТО. Запрошуємо вас також долучитися до співпраці та бути нашими партнерами», – звернулася міністр до Посла Республіки Корея в Україні  Хьонга Те Кіма.

Юлія Лапутіна також висловила зацікавленість Мінветеранів у започаткуванні плідного співробітництва з Посольством Республіки Корея в Україні, зокрема, у напрямках підтримки та реалізації проектів і програм, спрямованих на  забезпечення прав та інтересів ветеранів війни.

У свою чергу Посол Республіки Корея в Україні  Хьонг Те Кім висловив вдячність Юлії Лапутіній за зустріч та можливість детально ознайомитися з діяльністю та планами Мінветеранів особисто від міністра.

Він зазначив, що Республіка Корея підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, підкреслив своє захоплення українською ідентичністю та висловив сподівання, що зустріч з міністром стане початком довготривалої плідної співпраці.

«Уряд Республіки Корея визначив Україну пріоритетною країною-партнером для надання міжнародної технічної допомоги терміном на п'ять років. Ми готові розглянути потенційні можливості підтримки Мінветеранів за напрямками медичної та психологічної реабілітації. Також, мене дуже зацікавив напрямок підтримки та розвитку ветеранського бізнесу», – зазначив Хьонг Те Кім.

Юлія Лапутіна подякувала Послу Республіки Корея в Україні Хьонгу Те Кіму за підтримку ініціатив та проєктів Мінветеранів, можливість започаткування двосторонньої співпраці щодо підтримки та реалізації ветеранських проєктів і програм в Україні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux