портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Володимир Левчук: «Держава започатковує нові програми підтримки ветеранського підприємництва»

опубліковано 28 квітня 2021 року 12:03

Підтримка ветеранів і створення ефективних умов повернення їх до життя в суспільстві – питання національної безпеки. Про це заступник міністра  у справах  ветеранів Володимир Левчук заявив під час Форуму підтримки ветеранського підприємництва, який  відбувся у Києві.

"Ветерани - найактивніші  представники громадянського  суспільства. Вони  захисники нашої країни, які при необхідності, знову готові стати на захист української землі. І вони мають бути впевненні, що держава і суспільство дбають про них. Сьогодні держава робить багато кроків, спрямованих на підтримку ветеранських підприємницьких ініціатив. Ми об’єднали зусилля в цьому напрямку з громадським сектором, міжнародними та бізнес-партнерами і спільно формуємо комплексний  підхід", - зазначив Володимир Левчук.

За його словами, одним з важливих кроків стало  запровадження програми «Захист - розвиток - добробут”,  в якій буде закладено стратегічне бачення розвитку ветеранського підприємництва та підвищення рівня конкурентоспроможності захисників України на ринку праці, підтримка членів їх сімей та родин загиблих. Наразі програма формується.

«Для нас дуже важливо, що в цьому процесі ми не одні, з  нами активна частина ветеранської спільноти та ми відкрито обговорюємо ці питання на форумах, круглих столах. Крім того, при Мінветеранів створена робоча група, до якої ввійшли представники інших міністерств, провідних бізнес-асоціацій, яка  напрацьовує план реалізації програми «Захист - розвиток - добробут», - розповів заступник міністра.

Володимир Левчук також додав, що Мінветеранів працює над концепцією створення державної онлайн платформи підтримки підприємницьких ініціатив ветеранів війни, яка стане першим своєрідним рекламним майданчиком для ветеранів-бізнесменів та ветеранів-роботодавців. В ній буде зібрана інформація про наявні державні та міжнародні програми підтримки ветеранського бізнесу, про товари та послуги запропоновані ветеранами. Платформа стане ефективним  каналом обміну досвідом у започаткуванні власної справи та об’єднає ветеранів,  які прагнуть займатися підприємництвом.

"Мінветеранів в процесі створення українського ветеранського фонду, мета якого підтримка  ветеранських проєктів. Також ми розробляємо методики запровадження регіональних програм сприяння, які можливо буде використати в кожному регіоні України», - сказав заступник міністра.

«Ми усі представники єдиного українського суспільства і наше завдання спільно підтримувати захисників нашої країни, створювати передумови  для успішного повернення ветеранів до життя в громадах, як в суспільстві, державній політиці, так і громадському секторі», - підкреслив  Володимир Левчук.

Нагадаємо, що у Києві, за ініціативи  ГО «Повернись живим» відбувся  Форум підтримки ветеранського підприємництва, в якому взяли участь  представники міністерств, ветеранського бізнесу, народні депутати та експерти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux