портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«В Україні наразі вже понад 2 тисячі Захисників мають власну справу», – Олексій Ілляшенко

опубліковано 22 грудня 2021 року 18:04

За результатами проведеного Міністерством у справах ветеранів аналізу, в Україні наразі понад 2 тисячі ветеранів є зареєстрованими суб’єктами підприємницької діяльності.  

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко під час участі у підбитті підсумків роботи Асоціації підприємців-ветеранів АТО (АПВА) за 2021 рік.

На початку жовтня цього року АПВА спільно з Мінветеранів та Торгово-промисловою палатою України, Міжнародним благодійним фондом «Повернись Живим», юридичними компаніями Miller та UniMinds, консалтинговою компанією Nota Group ініціювала проведення серії освітніх семінарів для ветеранів-підприємців. Їх навчали особливостям пошуку та залучення інвестицій, юридичної складової бізнесу та його захисту, сервісу в компаніях тощо.

У середу, 22 грудня, відбувся завершальний семінар з першого циклу та підсумкова зустріч за участі всіх партнерів. 

«Сьогодні ми тут зібралися у колі однодумців. І дуже пишаємося, що разом співпрацюємо в інтересах Захисників України. Сучасні ветерани – це переважно молоді люди віком 20-40 років, – сказав Олексій Ілляшенко. – Вони є найбільш активними членами суспільства, і відповідно до досліджень Мінветеранів та міжнародних організацій, майже третина (35%) зацікавлені у започаткуванні власної справи. І вже понад 2 тисячі ветеранів є зареєстрованими суб’єктами підприємницької діяльності».

Заступник міністра зазначив, що задля створення сприятливих умов для стимулювання започаткування та розвитку ветеранського підприємництва, підвищення його конкурентоспроможності на шляху ефективної реінтеграції ветеранів у цивільне життя, Мінветеранів ініціювало розроблення проєкту Стратегії розвитку підприємницьких ініціатив серед ветеранів війни до 2030 року.

«Вже створено відповідну робочу групу і підготовлено проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України для затвердження Стратегії, який знаходиться на узгодженні. Наразі триває його обговорення з представниками громадської спільноти», – сказав він.

Крім того, Олексій Ілляшенко повідомив, що з метою підтримки ветеранських підприємницьких ініціатив та в контексті безбар’єрності Мінветеранів розробило онлайн платформу G2VEI. На ній можна буде знайти інформацію про ветеранський бізнес, вироблені товари та послуги, а також державні, регіональні, та міжнародні програми підтримки малого та середнього підприємництва. Наразі триває наповнення платформи актуальною інформацією.

Також заступник міністра нагадав, що Мінветеранів спільно з Фондом «Повернись живим» розробило торговий бренд «Створено Захисниками», який має на меті просувати ветеранську продукцію, зробити ветеранське підприємництво видимим та впізнаваним.

«Наразі ми працюємо з нашими партнерами, які зможуть розповсюджувати продукцію, вироблену Захисниками, в магазинах та торгівельних центрах», – сказав Олексій Ілляшенко. – Ми будемо робити все можливе, щоб і Захисники України, члени їхніх сімей та родини загиблих, про яких також піклується Мінветеранів, мали можливість започаткувати та розвивати свій бізнес», – наголосив заступник міністра.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux