портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Уряд розширив перелік міжнародних спортивних змагань, у яких зможуть взяти участь збірні команди України з числа ветеранів

опубліковано 09 червня 2021 року 17:06

Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт постанови «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб».

 Цим рішенням Уряд розширив перелік міжнародних спортивних змагань з адаптивних видів спорту.

Це сприятиме поглибленню міжнародного співробітництва щодо залучення захисників України до спортивних змагань з різних видів спорту та інших заходів із питань реабілітації та реадаптації ветеранів війни за участю держав – членів НАТО, а також стратегічних партнерів Альянсу, та забезпечить підготовку збірної команди України та її участь у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Воїнів» у 2021 році.

Реалізація зазначеної постанови створить сприятливі умови для спортивної реабілітації воїнів, які отримали травми, поранення, ушкодження чи захворювання під час захисту України та  сприятиме формуванню здорового образу життя, розвитку фізкультурно-спортивної реабілітації серед  ветеранів.  

- Реабілітація через спорт  - дієвий спосіб повернення захисників до повноцінного життя.  Цього року Україна отримала можливість поїхати в Орландо на Warrior Games до якої відібрано 40 воїнів. Всі вони мають певні поранення внаслідок російсько-української війни, але участь у таких заходах, зустріч з воїнами з інших країн для них додаткова мотивація рухатися далі. Все це сприяє розвиткові ветеранської дипломатії, яка  у свою чергу закладає  основи  міжнародної безпеки, - зазначає перший заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

  За його словами,  участь нашої Національної збірної у «Іграх Воїнів» восени у США сприятиме налагоджуванню міжнародної ветеранської дипломатії та обміну досвідом у реабілітації наших воїнів», - підкреслив Олександр Порхун.

Нагадаємо, цьогоріч українська збірна вперше візьме участь у Warrior Games (Іграх воїнів). 40 військовослужбовців та ветеранів представлятимуть Україну на іграх, які проходитимуть з 8 по 23 вересня у місті Орландо, штат Флорида, США.

Warrior Games – це міжнародний мультиспортивний захід для військовослужбовців та ветеранів, що отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків. Серед учасниць, команди з  восьми країн світу, а саме з США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Warrior Games організовує Міністерство оборони США з 2013 року.

Адаптивні види спорту в програмі Warrior Games: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг, волейбол сидячи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux