портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Львові працівники Мінветеранів долучилися до волонтерства із забезпечення потреб воїнів Тероборони

опубліковано 19 березня 2022 року 12:41

В умовах повномасштабної збройної агресії РФ проти України працівники центрального апарату Міністерства у справах ветеранів Україна та його структурних підрозділів не лише продовжують системно реалізовувати державну ветеранську політику, а й залучені до волонтерства з надання гуманітарної допомоги воїнам Тероборони, ветеранам, членам їхніх сімей та родин загиблих Захисників.

Так, у Львові співробітники Міністерства активно долучилися до волонтерської діяльності. Разом із командами американської благодійної організації "Разом", ГО “Крила надії”, представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) вони формують запити потреб для підрозділів Сил Територіальної оборони з різних областей України. Завдяки міжнародній гуманітарній підтримці, а також за допомогою місцевих благодійників збирають та відправляють Захисникам необхідні речі й обладнання.

“На сьогодні найбільше запитів було з Харківської, Миколаївської та Донецької областей. Вантажі вже відправлено в Харків, Дніпро, Миколаїв. Склад працює від ранку і до пізнього вечора, – розповів представник МОМ і партнер Мінветеранів по розвитку ветеранського громадянського суспільства Тарас Репицький. – Зараз маємо найбільшу потребу у тактичній медицині. Є деякі речі, які ми відправляємо у госпіталі і лікарні по всій Україні. В пріоритеті – області, де Тероборона дає відсіч російським окупантам. Ми шукаємо волонтерів з транспортом, які готові доправити вантаж в гарячу точку. Це не лише львівські благодійники, а й багато інших, наприклад, з Одеси. Це великий налагоджений процес по всій Україні”.

Співробітниця відділу Мінветеранів у Львівській області Вікторія Рабада розповіла, що наразі зі Сполучених Штатів Америки до України надходить багато медичної гуманітарної допомоги.

“Допомогу зі США збирають і відправляють партнери та друзі Мінветеранів. Зокрема, ми працюємо з Любою Шипович та організацією Razom for Ukraine. На початку нам не вистачало людей для сортування гуманітарного вантажу, але тепер ми налагодили процес – домовилися з Медуніверситетом, звідки  приходять студенти і фахівці з медицини. Працюємо зранку і до вечора, щоб допомогти нашим Захисникам", – розповіла Вікторія Рабада.

Крім ліків команда волонтерів формує вантажі з різноманітних медичних препаратів – турнікети, аптечки, маски, бинти, шприци, різноманітні бандажі, кровоспинні препарати, катетери, гнучкі шини, одяг для хірургів і пацієнтів.

“Підготували велике замовлення у місто Дніпро. Це допомога для бійців Тероборони. Також допомагаємо всім лікарням і госпіталям, оскільки там лікуються як цивільні, так і військові”, – підкреслила співробітниця Мінветеранів.

Зазначимо, що співробітники центрального апарату та всіх територіальних відділів Мінветеранів від першого дня повномасштабного російського наступу стали на захист України у лавах Сил територіальної оборони та Збройних сил України. Представники Міністерства, які працюють за цивільними спеціальностями, формують списки гуманітарного вантажу в своїх областях та допомагають з евакуацією цивільного населення.

Також територіальні відділи Міністерства у справах ветеранів України долучилися до роботи координаційних гуманітарних штабів при Військово-цивільних адміністраціях.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux