портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Терещенко побув з робочим візитом на Миколаївщині

опубліковано 29 травня 2020 року 20:40

29 травня, під час  робочого візиту до Миколаївської області, заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко зустрівся із в.о. голови облдержадміністрації Сергієм Бичковим,  представниками департаментів охорони здоров’я, соціального захисту населення та  громадських ветеранських організацій Миколаївщини.

Під час зустрічі обговорили питання щодо оздоровлення ветеранів війни та членів їх родин, патріотичного виховання підростаючого покоління, підтримки ветеранів у створенні  і реалізації власної справи, надання послуг ветеранам у віддалених районах Миколаївщини.

Крім того, під час зустрічі,  підвели перші підсумки співпраці у рамках Меморандума про співпрацю і взаємодію між Миколаївською ОДА, ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО», Миколаївською обласною Асоціацією ветеранів Афганістану та АТО, який був підписаний 4 листопада 2019 року.

Зокрема,  щодо надання матеріальної допомоги ветеранам та членам їх родин, які перебувають у складних матеріальних і життєвих обставинах, відпочинку та оздоровлення ветеранів та  придбання автомобільного трейлеру «Ветерано-мобіль», що буде реалізовувати програми доступності послуг для учасників бойових дій в межах області.

За словами, керівника ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО» Іллі Шполянського, на цей час діє Порядок надання одноразової адресної грошової допомоги, затверджений склад Комісії. Відповідно до нього встановлено обсяг видатків у розмірі 5,0 млн. грн, у тому числі 1,0 млн. грн для надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій та членам їх родин, які перебувають у складних матеріальних і життєвих обставинах.

Крім того, відпрацювали і стратегічні напрямки подальшої реалізації програми з оздоровлення та відпочинку ветеранів, учасників АТО/ООС та членів їх родин на базах відпочинку та в санаторно-курортних закладах учасників бойових дій. Унікальність цієї програми в тому, що разом з ветераном відпочити та оздоровитися має можливість його родина.

За даними Миколаївської облдержадміністрації у 2019 році  цією послугою скористалася майже тисяча бажаючих. На 2020 рік на  її реалізацію передбачено 4 млн. грн.

Обговорили і питання щодо подальшого функціонування та розвитку Миколаївського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни в рамках реформування галузі охорони здоров’я.

Варто відзначити, що наприкінці  2019-го року  відбулося обговорення щодо  передачі у державну власність госпіталю з подальшим його використанням у якості бази медичного факультету Чорноморського Національного університету ім. Петра Могили.

Заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко підкреслив, що  госпіталь, має працювати і надавати послуги з оздоровлення  ветеранам  війни  та ініціював розпочати напрацювання спільних дій  з метою його збереження.

Ще одне важливе питання, яке було озвучене під час зустрічі стосувалося питання  придбання ветераномобіля. Це дасть можливість наблизити спеціальні соціальні послуги до ветеранів в межах області. Пересувний міні-центр включатиме в себе умовні кабінети юриста і психолога.

На даний час, вже розроблена технічна документація для оголошення торгів, виділено кошти на закупівлю підходящого транспортного засобу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux