портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Кому потрібні ветерани війни?

опубліковано 29 листопада 2019 року 09:10

Як повідомляла АрміяInform, за ініціативи громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» та за фінансової підтримки Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України –  Львів перейняв естафету проєкту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування». Метою якого є створення сприятливих умов для соціально-економічної адаптації та працевлаштування колишніх учасників бойових дій на Сході України.

Два дні семінару-тренінгу колишні ветерани війни вчилися принципів пошуку роботи, визначалися, ким вони хочуть бути у майбутньому, навчалися писати резюме і готувалися до практичної співбесіді з роботодавцем. І ось на третій день навчання свої навички вони змогли практично перевірити під час спілкування з зацікавленими у працівниках представниками відділів персоналу державних та приватних підприємств,  зокрема багатьма спеціалістами кадрових органів військових формувань та Національної поліції.

‒ Нині у нас тільки на Львівщині 130 вакансій патрульних поліції. До кандидатів вимог небагато. Основні – це стресостійкість, добра фізична підготовка та відсутність судимості. Є обмеження за віком ‒  від 20 до 40 років. Кандидат реєструє анкету на нашому сайті. Потім подає пакет документів і проходить конкурс: тестування, медогляд, визначення рівня фізо і співбесіда. Щодо зарплатні, то по закінченні відповідного навчання патрульний отримує наразі від 12000 гривень, а з нового року обіцяють 14000 гривень. Графік несення служби два дні через два. І повний соцпакет. Через два роки служби можна взяти у лізинг житло, ‒ розповів старший інспектор відділу кадрового забезпечення Управління патрульної поліції у Львівській області старший лейтенант Андрій Вітер.

Його колега заступник начальника відділу кадрового забезпечення Управління поліції охорони у Львівській області майор поліції Тарас Горинецький також зацікавлений у колишніх ветеранах АТО/ООС. Запрошує як на посади, що передбачають службову діяльність, так і цивільні ваканти: охоронники (зарплата від 8000 гривень), водії автотранспортних засобів груп реагування, електромонтери тощо.

‒ У нас сьогодні працює багато колишніх учасників війни – і проблем немає жодних. Ці люди дисципліновані, загартовані, мають практичний досвід несення служби зі зброєю. Якраз такі, які нам і потрібні, ‒ зазначає офіцер управління охорони.

Задоволені саме такими кадрами і цивільні роботодавці. Менеджер із персоналу ПрАТ НЕК «Укренерго» Західної філії Вадим Климовець розповів, що в них працює  більше 15 чоловік зі статусом «Учасника бойових дій».

‒ Це дуже адекватні й розумні люди. Майже у всіх по дві-три освіти. Наразі ми шукаємо людей на робітничі спеціальності – це в основному електромонтери з обслуговування високовольтних ліній та слюсарі. Таких вакансій по регіону близько 70-ти. А середня зарплата складає 12-13 тисяч гривень. Тож запрошуємо бажаючих, ‒ підсумував Вадим Климовець.

Ще більшу зарплату пропонують у «Приватбанку» на посаді водія-інкасатора – від 19000 до 26000 гривень. Не беруть до уваги тут і вік кандидатів. Головне, як зазначають в компанії, щоб людина була здорова, порядна і хотіла працювати!

Серед великих компаній на зустріч із колишніми бійцями завітали представники  «Епіцентру». У них теж серйозний некомплект, зокрема, продавців-консультантів у різні відділи. Зарплатня на рівні 12-13 тисяч гривень. За чотирма робочими днями ідуть два вихідних. Повний соціальний пакет, який включає безкоштовне одноразове харчування.

‒ Людей бракує багатьом підприємствам та організаціям. Звичайно, що в першу чергу мова йде про робітничі спеціальності, такі як кухар, продавець, слюсар. Але коли людина зачепиться за роботу і себе покаже, то зможе і по вертикалі піднятися. Головне не боятися роботи, ‒ говорить начальник відділу рекрутингу Львівського міського центру зайнятості Наталя Варениця.

Чи був цікавим і корисним семінар-тренінг для головних його учасників?

‒ Безумовно, було цікаво. Окрім того, побачив, що тобою цікавляться роботодавці й додалась упевненість у завтрашньому дні, ‒ говорить звільнений в травні цього року підполковник запасу Юрій Перхач.

Старший лейтенант запасу, колишній офіцер 10-ї гірсько-штурмової бригади Юрій Леляківський також задоволений.

‒ Про нас не забули, ми можемо бути затребувані й поза військом, ‒ зазначає офіцер.

Загалом цього разу тренінг за проєктом «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» пройшли трохи більше 80 чоловік. Менеджер проєкту Наталя Прядка впевнена, що частина з цих людей вже в недалекому майбутньому успішно працевлаштується. Решта принаймні буде мати певні навички з пошуку роботи та спілкування з роботодавцями.

Джерело: АрміяInform

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux