портал в режимі тестування та наповнення
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • English
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Володимир Левчук: Мінветеранів працює над створенням онлайн платформи G2VEI – «єдиного вікна» для підтримки ветеранського бізнесу

опубліковано 12 травня 2021 року 15:34

Міністерство у справах ветеранів України працює над створенням онлайн платформи G2VEI для надання інформаційної державної сервісної підтримки ветеранському бізнесу та розбудови ветеранського бізнес-нетворкінгу.

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Левчук під час виступу на Міжнародній конференції «Міжнародне співробітництво у вирішенні проблеми соціальної і професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в Україні», яка наразі проходить у Києві.

«Дану платформу ми розглядаємо за принципом «єдиного вікна» - інформаційну систему, де ми зможемо, по-перше, розміщувати інформацію про ветеранській бізнес – послуги, чи товари, які пропонуються. По-друге, тут ветеран може поділитися своїми здобутками, своєю позитивною історією з іншими та спонукати своїх побратимів до реалізації власних справ. Це - місце, де можна здійснити об’єднання онлайн за прикладом соціальних мереж, яке буде спонукати ветеранів до обговорення проблемних питань, кооперації та обміну інформацією на цій платформі», - розповів Володимир Левчук.

Заступник міністра також додав, у G2VEI буде розміщено всю наявну інформацію для навчання ветеранів – курси, програми, семінари, інформацію щодо підтримки ветеранського бізнесу як на державному чи регіональному рівні, так й від міжнародних партнерів. Крім того – наявні вакансії у різних сферах для українських захисників, та членів їх сімей.

«Також онлайн платформа G2VEI буде першим рекламним майданчиком для ветерана, який буде забезпечений державним захистом розміщеної інформації. На сьогодні вже є низка таких платформ, проте ми не розглядаємо їх, як конкурентні. Ми маємо об’єднатися з ними для обміну інформацією заради збільшення кола та аудиторії, яка може доторкнутися до тематики ветеранського бізнесу. Таким чином, ми зможемо збільшити рекламний майданчик та спільно допомогти ветеранським проектам», - зазначив він.

Крім того, за словами Володимира Левчука, основними пріоритетами у діяльності Мінветеранів наразі є підготовка пропозицій щодо законодавчого врегулювання питань працевлаштування ветеранів та підтримки ветеранського бізнесу. Розробка методики запровадження регіональних програм сприяння підприємницьким ініціативам ветеранів. Проведення широких інформаційних кампаній щодо підтримки ветеранів,  а також - менторська підтримка ветеранського бізнесу та впровадження навчальних програм.

Нагадаємо, у Києві 11-12 травня проходить Міжнародна конференція «Міжнародне співробітництво у вирішенні проблеми соціальної і професійної адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в Україні». Захід організовано Мінветеранів та Міжнародним фондом соціальної адаптації за фінансової підтримки МЗС Норвегії.

Конференцію присвячено обговоренню питань реінтеграції ветеранів, переходу з військового до цивільного життя, підвищенню рівня конкурентоспроможності українських захисників України на ринку праці, сприянню підприємницьким ініціативам ветеранів, психологічній підтримці українських захисників, членів їхніх родин та родин загиблих воїнів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux