Проєкт Національного військового меморіального кладовища найближчим часом буде представлено громадськості

Про це повідомив заступник директора державної установи “Національне військове меморіальне кладовища” (НВМК) Ярослав Старущенко у прямому ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

“Наразі проєктні роботи по створенню Національного військового меморіального кладовища знаходяться на фінальній стадії – державній експертизі. Найближчим часом наша державна установа презентує спільноті усі напрацювання і незабаром плануємо їх втілити”, – поінформував він.

Ярослав Старущенко нагадав, що Урядом прийнято постанову, якою врегульовано питання щодо проєктування НВМК. Воно розташовуватиметься в межах Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області.

“Концепцію створення та облаштування Національного військового меморіального кладовища було розробленj ще до повномасштабної російської агресії. Нею визначено певний перелік споруд та площ, що мають бути на земельній ділянці, для забезпечення здійснення поховань і вшанування пам'яті полеглих Воїнів. Це – понад 100 гектарів. Попередні варіанти земельних ділянок, що розглядалися, не мають можливостей втілити такий масштабний проєкт”, – зауважив він.

Будівництво Національного військового меморіального кладовища здійснюватиметься у кілька черг. У першій черзі заплановано побудувати сектор традиційних поховань, колумбарій, площу, де буде відбуватися прощання з нашими Воїнами, і необхідні споруди для організації поховань.